Un fel de mancare usor, gustos, dietetic chiar, preferat in locul piureului de cartofi.
Ingrediente :
- 1 conopida mare proaspata ( urmariti frunzele),
- 100 ml supa de legume,
- 2 linguri ulei masline/ ulei seminte struguri,
- doza sare de mare ( optional),
- 1 l-ta nucsoara + presarat deasupra,
- patrunjel verde pentru ornat
Mod de pregatire:
Conopida se desface in bucatele mici care se oparesc in apa fierbinte timp de cca 30 secunde. Se scot si se pun intr-un vas adanc pentru a fi pasate cu blenderul gheara.
Se adauga supa de legume, uleiul, sarea si doza de nucsoara. Simplu!
* Piureul se serveste caldut, simplu ori cu garnitura de legume, salata, ciuperci.
7 comentarii:
Excelent!!!E unul din preferatele mele.Eu in loc de supa de legume pun ulei de masline sau de cocos.Si inca nu am incercat cu nucsoara dar, banuiesc ca ii da un gust divin!
Da Adry, nucsoara ii da aroma faina.Insa pot sari peste pasul cu supa, nu e musai. Iar in locul uleiului de masline prefer uleiul din samburi de struguri, pentru ca nu schimba gustul piureului.
Trimiteți un comentariu