joi, august 26

Cosulete cu crema de ciocolata

 

Un desert delicios, sanatos dar si satios  reprezinta aceste cosulete preparate din nuci, fructe uscate, ciocolata vegetala ( crema de carob) , indulcitori naturali si doua tipuri de unt vegetal : cacao si cocos ( toate produsele organice).

 

IMG_8309

Pentru cosulete :

1 cana nuci caju crude, inmuiate sau nu in apa, 1/2 cana alune de padure, 3 linguri fulgi de cocos ( mari, grosieri), 1 lingura unt de cocos si 2 linguri unt de cacao.

Ingredientele se mixeaza intr-un blender (cu putere mare, peste 800 W si cu  cana de sticla, de preferat), adaugandu-se treptat 2-3 linguri sirop de artar si facand pauze scurte pentru a indeparta compozitia de pe peretii vasului. Operatia se repeta pana la omogenizare, pasta rezultata avand o consistenta mai tare tocmai buna de format cosuletele.

Facem cosuletele in forme speciale, apasand bine cu degetele pe peretii acestora. Ca sa nu fie fragili, trebuie sa formam peretii cosuletelor mai grosi, altfel riscam sa se rupa usor marginea si sa nu le mai putem umple cu crema.

Cosuletele gata formate ( fix 6 bucati) se introduc la congelator si se lasa peste noapte. A doua zi le putem umple cu crema proaspat pregatita.

Sfat : Pentru a dezlipi bine cosuletele si pentru a ramane intacte, folositi intotdeauna formele din silicon pentru savarine, briose, etc. Nimic nu le poate inlocui.

IMG_8299

Pentru crema : 

1 mana miez de nuca, 14-16 prune uscate si lasate in apa  200-250 ml ( un pahar mare) pentru hidratare, 2 linguri cu varf de  crema Carobella ( crema de carob), extract de vanilie, 2 linguri indulcitor natural ( sirop agave, artar, orez, miere etc) .

Se mixeaza bine cu apa in care s-au hidratat prunele pana rezulta o pasta de consistenta unui gem.

Se scot cosuletele gata inchegate de la congelator si se umplu cu aceasta crema.

 

IMG_8335

Deasupra presaram fulgi de migdale si bucati mici de papaya confiata sau orice va place. Se pastreaza cel mai bine la frigider.

 

Sunt nemaipomenit de delicioase, crema este deosebita si se imbina perfect cu nucile.

 

IMG_8296

                      *    Incercati-o, ca nu stiti ce desert fin si aromat pierdeti !

4 comentarii:

Adry spunea...

Arata superb.Si eu folosesc aceleasi produse ca si tine.Totusi, in crema aceea de carob, singurul ingredient care nu imi place este siropul de porumb (cu toate ca e bio).Scuze, dara asa sunt eu...mai carcotasa de felul meu...sa nu te superi pe mine...In rest bravo!!!arata divin, salivez pe tastatura.

Vegan Girl spunea...

:)

Mersi Adry !

Anonim spunea...

Untul de cacao si cel de cocos fiind grasimi saturate,nu vad de ce nu ai inlocui cu untul obisnuit,ca tot acolo ajungi.Diferenta e doar pretul.

Vegan Girl spunea...

Esti chiar picat(a) in cap, serios! Cred ca nu cunosti sensul cuvantului "vegan".

PS:Daca nu ai DEX in biblioteca, da o cautare pe Google !

Trimiteți un comentariu