joi, august 26

Cuvant inainte

 

I-am auzit pe multi medici sustinand ca nu este important ce mancam, dar cazurile de cancer mentionate in rapoartele medicale apar cu o frecventa la una din doua (sau trei) persoane, iar statisticile privind incidenta diabetului, ca si a sclerozei multiple, a bolii Parkinson si multor altora pe care le-am putea numi ( si a unora care nu au primit inca o denumire) sunt cutremuratoare. De ce?

My Pictures

Omul este singura specie care nu stie cu ce trebuie sa se hraneasca. Copiii stiu instinctiv ce trebuie sa manance. Daca ati umple o masa cu toate felurile de mancare pe care le consuma omul si ati aseza la masa un copil, ghiciti ce va alege intotdeauna? Fructe si flori – hrana cea mai plina de culoare si cu cea mai puternica incarcatura energica. Faptul se explica prin aceea ca suntem frugivore si nu carnivore. Daca oamenii ar fi cu adevarat fiinte carnivore, atunci ar trebui sa le faca placere sa vaneze animale vii, sa le sfasie si sa le manance ca atare.

Este simplu sa intelegem ca suntem obligati sa incepem sa ne hranim astfel, incat sa reintram in armonie cu constitutia noastra biologica si cerintele firesti ale organismului. Mai mult decat atat, trebuie sa intelegem ca nici un animal nu isi prepara hrana inainte de a o manca. Dumnezeu a creat hrana pentru viata, nu pentru moarte. Dumnezeu este viata, energie, iubire si fericire. Un corp fizic sanatos si plin de vitalitate va transfera starea de sanatate si asupra corpurilor psihic si afectiv. Din sanatate se nasc constiinta de sine, starea de bine si fericirea, pe care majoritatea oamenilor le-au pierdut.

Constiinta, nivelul de activitate organica si partile corpului pe care le solicitam fac sa ne deosebim intre noi, mai ales prin tipurile de alimente pe care le consumam sau la care poftim. Nu faceti din procesul mentinerii sanatatii un proces mai complicat decat este in realitate. Simplitatea este binevenita.Hrana va poate incatusa si mai mult de aceasta lume sau va poate elibera. Daca nu ati trecut niciodata printr-o experienta de acest gen, atunci este momentul sa purcedeti intr-o calatorie a carei destinatie este regasirea vitalitatii.Straduiti-va sa va descatusati de lanturile dependentei de alimentatie care v-a subminat sanatatea si v-a facut robul aspectelor inferioare ale creatiei lui Dumnezeu.

Va invit, asadar, sa va regasiti vitalitatea si sa gustati din bucuriile si minunile pe care le are viata de oferit. Schimbati-va modul de gandire si perceptie, spre a va bucura de simplitatea actului de a va hrani cu fructe, legume, verdeturi, nuci si seminte.

Incercati sa intelegeti specia din care faceti parte si sa consumati acele alimente capabile sa mentina organismul sanatos.

4 comentarii:

Adry spunea...

Nimic mai adevarat.Sunt de acord cu tine.Bine ai venit in blogosfera. Suntem apropiate ca date de deschidere a blogului.Iti urez sa ai parte de multi vizitatori.

Vegan Girl spunea...

Multumesc asemenea, numai bine!

Anonim spunea...

Uita-te in jur.Majoritatea sunt omnivori si asa vor fi si generatiile urmatoare.

Vegan Girl spunea...

Hai pa, ca-mi murdaresti blogul !

Trimiteți un comentariu