sâmbătă, ianuarie 22

Ardei umpluti cu linte

 

Foarte gustosi si satiosi !

 

IMG_8364

9 ardei grasi

1 cana linte rosie+ verde

1/2 ceasca orez integral

1 ceapa

1 ceasca ciuperci tocate, 4-5 rosii cherry

patrunjel verde, piper boabe, boia

suc de rosii -300 ml

 

IMG_8357

Preparare: Lintea se spala si se lasa in apa 15 minute, pana pregatim restul umpluturii.

Se fierbe ceapa tocata marunt in putin ulei masline si apa ( 4 cesti). Se adauga orezul integral si ciupercile.Se amesteca si se potriveste cu un praf de boia si piper. Adaugam lintea scursa si 4-5 rosii cherry tocate marunt, patrunjel si sare. Se acopera cu capacul pana se umfla orezul impreuna cu lintea, absorbind toata apa.

 IMG_8360

Se umplu ardeii cu compozitia rezultata din legume si se lasa la fiert in sucul de rosii indoit cu 1 pahar mare de apa, la cuptorul preincalzit pentru 30-45 minute.

IMG_8366

Merg serviti calzi, dar sunt gustosi si reci.

1 comentarii:

Unknown spunea...

Buna ziua. Am vazut ca folositi ca unitati de masura cana si ceasca. Nu stiu ce intelegeti prin ceasca dpdv al cantitatilor, si as dori sa va rog sa explicati un pic. Ce capacitate are o ceasca? Multumesc. Olga

Trimiteți un comentariu