Este o paine satioasa datorita fainurilor si semintelor pe care le contine: - faina de grau macinis total - faina de naut- proteina de soia- faina de soia- fibre- tarate de grau- gluten vital - enzime naturale
Suplimentar ( adaugat in compozitie): canepa decorticata, seminte in, seminte susan, seminte dovleac, ulei masline ( 2 l-guri), apa calduta ( 300 ml), sare (optional)
Ferment de crestere: drojdie uscata organica (1 plic)
Daca aveti masina de facut paine, v-ati scos ! Nu trebuie decat sa aruncati ingredientele in cuva, mai intai partile lichide si apoi cele uscate, ultima fiind drojdia.
Atentie !!! Drojdia nu trebuie sa intre in contact cu lichidele, decat in timpul framantarii.
Setati Programul 3 sau Programul pentru paine taraneasca ( in f-ctie de tipul masinii )
Iese o paine frumos rumenita si nu se poate manca mai mult de 1 felie mare.
Faina folosita este cea din imagine. Se gaseste in magazinele " Albinuta " si magazinele " G' Market" din Bucuresti. AICI gasiti lista magazinelor din tara.
Nu este o paine care te slabeste, ci este o paine cu indice glicemic mic care merge combinata cu orice aliment, mai ales grasimi. Nu creste glicemia, nu baloneaza si avantajul cel mare este ca mananci putin. Daca ma intrebati ce gust are, va spun sincer ca foarte bun, de cereale !
* De cand am descoperit aceasta faina, nu mai mananc alt tip de paine.
17 comentarii:
Sa-mi zici te rog daca gasesti vreo reteta de paine fara drojdie. Stii ce zicea Servan-Schreiber de drojdie...
Depinde de drojdie...cea de la Dr. Oetker, de exemplu, e deazstru.Drojdia in general e buna la ceva,AMINOACIZI ESENTIALI... B12, D, E, enzime, minerale!
Dar am sa postez, promit,o reteta de paine fara drojdie.
Arata foarte bine painica ta! Ma mir insa ca ti-a crescut. Eu am fost foarte dezamagita de drojdia aceea. Mi-a iesit o paine..piatra! :)
Imi pare rau sa aud treaba asta...chiar e buna drojdia ALNATURA. Mai exista si un ferment special de copt cu miere...e la fel de eficient.
Poate n-ai urmat bine pasii sau poate a fost de vina faina...chiar nu-mi explic, eu n-am patit niciodata.
Daca tot e vorba de paine cu drojdie naturala, care sa aiba toate microorganismele, stiti voi care se hraneste din aer... vit b12 si multe altele... o paine hranitoare aici las o reteta
http://vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com/2010/06/paine-cu-drojdie-naturala-pan-con-masa.html
Sper ca nu te deranjeaza.
Pe curand.
Daniela, nu ma deramjeaza deloc...poate sunt amatori la ceea ce prezinti tu.
Eu nu mai incerc nici un altfel de paine, decat ce am prezentat mai sus sau paine raw.
Pentru L,
vezi aici reteta de paine fara drojdie.
http://ligiapop.com/2010/04/10/paine-mai-sanatoasa-facuta-la-cuptor/
Si mie mereu mi-a iesit painea din drojdia aia. Diana, esti sigura ca ai luat drojdie si nu drojdie naturala, din faina de secara?SUnt pe acelasi raft la dm, doar ca cea din urma are plicul mai mare si mi s-a intamplat si mie sa nu-mi creasca painea cu ea. Se zice ca si la aceea trebuie adaugata un pic de drojdie normala pt a creste. Revenind insa la postare, painea asta arata minunat!
Hmm...e posibil s-o fi luat pe cealalta. Nici nu stiam ca-s doua...
Ina draga,
Mersi de vizita si pentru ca-ti place painea. E fff sanatosa, sa nu mai zic de satioasa. N-am mai intalnit pana acum textura ca asta.
V-am pupat! ;)
Dianis...nu m-am gandit la ce a zis Ina, dar e posibil sa fi fost si alt tip de drojdie.
Chiar sunt curioasa, daca mai cumperi, sa-mi spui cum ti-a iesit painea,daca faci paine !
Nu prea cred in paine preparata termic ce sa contina in mod real enzime si vitamina B12.Dupa cate stiu eu,acestea se distrug la temperatura.Mai raman proteinele,amidonul si mineralele,fibrele,grasimile si sarea.Pt a avea si enzime si vitamine,painea trebuie facuta fara foc,asa cum faceau evreii intr-un moment al istoriei lor.Pe vremea aceea probabil doar amestecau faina integrala cu sare si apa si o faceau sub forma de lipie(pt a se usca mai usor la soare(dupa cum scrie in Biblie),eventual daca mai adaugau cel mult seminte de oleaginoase ca atat le erau posibilitatile in conditiile in care se aflau.Precis ca nu faceau grau incoltit.Asa ca acest tip de paine era poate cel mai vechi descoperit de om.Bineanteles ca si graul germinat contine mai multe vitamine si enzime decat ar fi putut contine vreodata lipia evreiasca.In practica,oamenilor nu prea le place sa consume asa ceva.
Anonim,
Este doar parerea ta...eu nu sunt de aceeasi parere cu tine. Stii tu ceva, insa nu ma convingi ce sa mananc si ce nu.
Byeee!
Tot pentru Anonim...
Numele tau este cumva...Gica Contra?
Arata foarte bine painica ta
Luminita, multumesc frumos.
Trimiteți un comentariu