joi, septembrie 2

Alimente de alcalinizare, alimente de acidificare si detoxifierea

 

Dr. Morse explica in CARTEA sa ca alimentatia influenteaza valorile pH din organism si de aceea este foarte important ce bagam in gura.

 

De cateva zile ma supara o aciditate la stomac, aciditate provocata de proasta alegere a alimentelor cat si de proasta combinatie a acestora.O lista care va ajuta pe multi dintre noi sa puna capat indispozitiei... am invatat-o datorita circumstantelor.

Cateva explicatii

1. Alimentele se pot imparti in doua mari categorii: alimente care produc reactii acide in organism si alimente care produc reactii alcaline.

ALCALINITATEA este cel mai mare agent de detoxifiere a organismului, asa incat alimentele care produc alcalinitate vor detoxifia organismul.Cu cat un aliment va determina o alcalinitate mai ridicata, cu atat detoxifierea va fi mai profunda. Fructele sunt un exemplu de alimente de alcalinizare.Elementele componente alcaline ale fructelor hranesc organismul si sunt cu adevarat regeneratoare.

 

fructe 2. Alimentele de acidificare incetinesc, inhiba sau blocheaza procesul de detoxificare. Ele sunt inflamatoare si formeaza mucozitati in organsim provocand, pana la urma, lezarea tesuturilor.

 

Concluzia: mancarea fie hraneste,purifica si reconstruieste organismul, fie il distruge.

 

Alimente care creeaza alcalinitate

ALIMENTELE ALCALINE, cum sunt fructele si legumele, constituie hrana naturala, adecvata fiintei umane.Dieta trebuie sa contina 80-90 % alimente care produc alcalinizare.

Alimente care creeaza aciditate

ALIMENTELE ACIDE au un continut ridicat de sulf, fosfor si azot.Sunt alimente proteice ( bogate in aminoacizi): ouale, carnea, cerealele, fasolea,nucile, produsele lactate pasteurizate si rosiile preparate la foc. Ca sa nu mai spun ca majoritatea proteinelor animale sunt iritante pentru mucoasa si celulele organismului uman.Cele mai inflamante si congestive sunt lactatele.( congestionarea plamanilor, sinusurilor, urechilor si gatului)

 

ALIMENTELE ALCALINE trebuie consumate mai ales primavara, vara si toamna, cand temperatura de afara este mai ridicata.

ALIMENTELE ACIDE pot fi consumate iarna.

 

ALIMENTE ALCALINE ( bune)

FRUCTE: mere, caise, banane, smochine, fructe cu boabe mici, cirese, nuca de cocos proaspata, coacaze, curmale, grepfrut, struguri, guava,lamai coapte, lamai verzi,mango, pepene(toate soiurile), nectarine,portocale, papaia, pere,piersici, ananas proaspat, rodii, fruct de cactus, capsune, mandarine.

LEGUME: lucerna, migdale, anghinare, sparanghel, avocado, muguri de bambus,fasole verde si uscata, fasole lima,sfecla, gogosari,broccoli, varza de Bruxelles,varza rosie si alba, morcovi, telina, conopida, gulie, papadie, castravete, castane, cicoare, arpagic, marar,stevie, vinete,hrean, usturoi, frunze de conopida, praz,laptuci, salata verde,bame,masline, ceapa, patrunjel, pastarnac, mazare, dovleac,ridichi, rubarba,varza acra,macris,spanac, germeni, dovlecei, cartof dulce, rosii_numai galbene, nap, creson, cartof alb.

ALTELE: cidru de mere, otet, lapte batut,zer crud, varec si alte alge comestibile, graunte_amarant,mei, quinoa, lapte crud,miso (germeni de soia gatiti la abur), melasa,ulei masline, condimente naturale, ceai din plante si chinezesc, vin organic, iaurt din lapte crud.

 

legume ALIMENTE ACIDE ( rele)

bauturi alcoolice, anghinare, sparanghel_varf, aspirina, orz, banane verzi, fasole uscata, afine, mure,coacaze, paine, prajituri, fursecuri, bomboane, cafea, cola, branzeturi, cereale pentru mic dejun, porumb preparat, amidon de porumb, biscuiti sarati, albus de ou, sosuri de salata, gogosi, ciocolata si cacao, produse lactate, creme de ou, fructe conservate,naut, gelatina, sos de friptura, tarate de grau, mamaliga terci, inghetata, maioneza, dulceata, gem, linte, peste, carne, moluste, scoici,placinte, alune americane, piper negru, prune,prune uscate, placinte, orez alb si brun, sare, sifon, fasole soia, produse din soia, tapioca, ceai indian, tutun, legume conservate, otet, iaurt.

 

Retineti...

Bucuria, rasul,fericirea,odihna si somnul creeaza alcalinitate.Grijile, supararea, ura, invidia, barfa, teama si insomnia creeaza aciditate.

9 comentarii:

Unknown spunea...

Incearca sa mananci fructelecu 15 min numai fructe inainte de micul dejun,(care presupun ar fi din cereale...) , niciodata combinate fructele dulci cu cele acide si niciodata mai mult de 3 feluri la aceiasi masa!
Sa-mi spui atunci daca mai ai aciditate.
Iti spun din experienta.
Aici iti las un link, in care este mai bine esplicat cum sa combinam alimentele, daca ai traductor... http://www.crudiveganos.com/comocombinar.html

Vegan Girl spunea...

Mersi Daniela, apreciez gestul tau frumos!

Insa...crede-ma,am peste 50 de carti despre alimentatie...am tot citit si cred ca Morse e cel mai tare. Eu nu mananc fructe decat dimineata, pe stomacul gol, atat.

Si nu e vorba numai de fructe...painea, cerealele, unele nuci ma ucid.
Mersi de vizita!

Unknown spunea...

Da, nu numai fructele, si eu am multe carti, numai in doua carti am gasit cum sa mancam ca hrana noastra sa ne fie si medicament.
Avem multe mancaruri traditionale care le facem crezand ca sant sanatoase, dar nu e asa (chiar daca sant vegetariene).
Totusi iti recomand sa faci o vizita la pagina care ti-am lasat-o ceea ce spune este si in cartile care le am eu, singurele doua carti in care am gasit asa ceva!

Cristina Luntrașu spunea...

Alimentatia vegana este extraordinara pt sanatate dar acesta este numai un aspect,pt ca toate bolile au si cauze spirituale.Intr-o viata echilibrata trebuie sa dam atentie trinitatii:spirit,suflet si corp.Sanatate!

Vegan Girl spunea...

Da...bolile au si cauze spirituale, bineinteles.

Mimi Walter spunea...

Mi-a placut enorm ce ai scris la "Retineti"....
Iti spun sincer, ca desi am citit foarte multe carti din domeniul sanatatii si alimentatiei, pe dr. Morse nu l-am citit, voi recupera insa, multumesc mult de informatii!

Vegan Girl spunea...

Mimi,

Cartea este foarte importanta si de aceea e bine s-o ai in casa.

Anonim spunea...

Impartirea pe categorii:rele si bune e neconcludenta.Eventual ai putea spune sa nu consumam otrava ca e rea.Ph ul nostru e bun daca e neutru.Ceea ce inseamna tradus pt tine.un echilibru intre alimentele bune si cele rele.Iar pt mine si pt tine,un echilibru intre acid si bazic(adica per ansamblu alimentatia sa fie neutra si la fel analizele tale sanguine(sa ai ph neutru).

Ina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Trimiteți un comentariu