marți, septembrie 21

Salata de alge

 Salata aceasta are un gust interesant si iese foarte gustoasa daca stiti s-o pregatiti, si nu oricum.

Algele deshidratate se gasesc in magazinele naturiste sau in magazinele organice si au culoarea negru sters, insa dupa o hidratare de 30 minute devin un verde inchis si lucios. E normal sa miroasa a mare, dar nu va speriati ca imediat ce le clatiti in 3-4 ape, mirosul aproape ca nu se mai simte. Iar cu un dressing pe masura le veti savura indata.

 

IMG_8572

 

Pentru 2 portii este suficienta o mana de alge deshidratate !

Se pun algele intr-un vas cu apa la hidratat timp de 30-40 minute. Apoi se clatesc bine in 3-4 ape si se pun la scurs.

Se prepara un dressing din 2 linguri sos de soia, 1 lingura ulei de masline/orez, 2 linguri otet de orez/ balsamic ( daca se foloseste otetul de orez se adauga 1 l-ta de zahar brun), o doza sare de mare si una de praf de ghimbir, ceapa tocata marunt. Se amesteca bine ingredientele si se toarna peste alge.

Deasupra se presara seminte de susan.

Cine doreste sa rupa algele in bucati mai scurte o poate face, insa e mult mai distractiv sa le rotesti pe betisoare sau pe furculita. Mie una imi plac mai mult intregi pentru ca seamana cu spaghetele.

 

Algele sînt extrem de bogate în potasiu şi iod, fiind recomandate persoanelor care urmează tratament cu diuretice. Administrarea lor ca supliment natural poate corecta şi unele insuficienţe tiroidiene (hipotiroidism). Conţinînd cantităţi mari de fier, sînt considerate ca fiind cea mai adecvată sursă naturală de acest element. Sînt foarte bogate în vitamine şi acizi nucleici, cu rol esenţial în regenerarea celulelor organismului. Conţin toate vitaminele complexului B, vitaminele C şi E şi reprezintă o sursă naturală de vitamina A şi de acid linolenic. Clorofila din componenţa lor are un efect regenerant şi un apreciabil efect antibacterian. Algele conţin substanţe antibiotice cu proprietăţi bactericide şi cicatrizante. Au cele mai multe proteine uşor asimilabile (60%) dintre toate vegetalele. Comparativ cu alte surse de proteine, aceste plante sînt bogate în fibre şi foarte sărace în grăsimi.

Fibrele alimentare din alge împiedică depunerea de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine şi reduc astfel riscul de arteroscleroză şi cel de infarct miocardic. Algele marine crude previn riscul apariţiei cancerului. Favorizează procesele metabolice şi stimulează schimburile de substanţe în corp, tonifierea şi stimularea activităţii glandelor endocrine, în special a tiroidei, hipofizei şi pancreasului. Algele au efect energizant şi asupra ficatului, facilitînd eliminarea toxinelor şi scăzînd astfel nivelul de stres din organism. Ele sînt o bună terapie împotriva stresului, a oboselii şi anxietăţii.

Algele induc senzaţia de saţietate foarte rapid, în timp ce aportul caloric este scăzut. Din acest motiv, sînt recomandate de nutriţionişti în curele de slăbire. Ele reprezintă o modalitate de a slăbi sănătos, contribuind la diminuarea ţesutului adipos şi la creşterea fermităţii şi a elasticităţii pielii. Utilizarea algelor în cosmetică a cunoscut un avînt serios odată cu descoperirea unor substanţe active care au un efect de întinerire. Ponderea clasicelor fructe de mare din farfurie scade în favoarea algelor. Iar marile lanţuri de restaurante naturiste au fost primele care s-au conformat. Algele se folosesc şi în tratamente spa, sub formă de împachetări pentru slăbit, pentru tratarea vergeturilor şi a celulitei, dar şi în terapii antistres. Odată amestecate cu apă, pudră specială de alge, preparată special în laboratoarele de cosmetică, se transformă într-o pastă ce se încălzeşte progresiv. Efectul termic facilitează eliberarea activilor marini.

( informatii de pe site-ul:MonitorulExpres.ro)

 

Delicioase!

IMG_8577

5 comentarii:

Anonim spunea...

Eu i-ti propun sa le lasi la inmuiat doua zile si sa mai faci si alte variante nu doar cea de pe eticheta.Poti sa adaugi tofu de calitate,branza,masline,ceapa,usturoi si chiar sa le faci cu maioneza(dar ar trebui sa le tai bucati).Daca le lasi 2 zile la inmuiat se umfla si mai tare si sunt si mai moi.Daca le lasi mai mult,poti sa le arunci.

Vegan Girl spunea...

Mersi de idei...dar prefer sa le mananc o data pe an. Maioneza nu mananc...sa stii ca totusi au fost destul de umflate si de moi, sincer.

Anonim spunea...

Da pot fi si mai umflate si mai moi.

Unknown spunea...

alge la un pret bun gasiti aici: http://ameplant.ro/produs.php?id=500

Unknown spunea...

Alge la dragonul rosu oriental. 55 lei un kg -_-

Trimiteți un comentariu