miercuri, septembrie 8

Supa de rosii

 

 

 Supa ideala !

Din doar 3 rosii decojite, 1 ardei capia, pudra de ceapa, 1 catel usturoi, busuioc proaspat sau uscat, sare si ulei masline (1 lingura)

Se mixeaza ingredientele, mai putin uleiul de masline care se adauga la sfarsit.

Se potriveste de sare si se adauga busuioc deasupra.

 

IMG_8453

Pe cat de simpla, pe atat de gustoasa!

17 comentarii:

bucatariadenysei spunea...

delicioasa

Laura spunea...

Super, imi plac lucrurile potrivit zicalei "simplu si la obiect"! :)

miriam spunea...

mm,,,ceva ce iti lasa gura apa....

Vegan Girl spunea...

Michelle, ai dreptate. E delicioasa!

Vegan Girl spunea...

Laura,

Cred ca majoritatea retetelor vegane sunt simple si rapide, asta-i un mare avantaj pentru mine.

Insa, curand va veni fiica mea din vacanta si o sa trec la "chestii" mai complicate.

Vegan Girl spunea...

Miriam, e foarte buna. Mersi de vizita!

Anonim spunea...

Eu as inlocui busuiocul cu frunze de: patrunjel,telina si leustean taiate foarte marunt.

Ina spunea...

Pentru Anonim,un sfat: nu-ti mai baga nasul unde nu-ti fierbe oala, la propriu!!!

Lege si ordine spunea...

In primul rad felicitari pentru blog.Ar trebui sa existe cat mai multe astfel de bloguri,si acei vegani existenti in romania sa activeze mai mult.
Am urmatoarele intrebari:as dori sa stiu cum sa prepar dovleacul de Olanda in stil raw?
Deasemenea:cum pot sa prepar unt vegetal acasa?Ca la magazin..nu se gaseste asa ceva ..mai trebuie sa treaca vreo 200 de ani sa fie si in Romania astfel de hrana vegana.Am niste idei cu uleiul de palmier care se intareste ca untul.
Supa ce o vad aici ma tenteaza si as vrea sa o si prepar.

Succes in continuare.

Lege si ordine spunea...

Azi am vrut sa prepar si eu supa de rosii dar la magazinul alimentar obisnuit nu se gaseste pudra de ceapa iar la magazinul bio de unde ma aprovizionez intr o anumita masura,nici macar nu sa auzit de asa ceva.
Am luat pudra de usturoi.E buna?

Lege si ordine spunea...

Vad ca inca nu au fost citite comentariile mele-dat fiind faptul ca nu am primit raspuns la ele-sper sa nu fie parasit blogul..ca mai sunt bloguri parasite.

Lege si ordine spunea...

Chiar asa!Oare de ce econinja nu primeste raspuns?
Ar fi pacat sa fie parasit acest blog.Nu gasesc alt motiv pentru care userul econinja nu primeste raspuns.Doar nu a scris urat si dusmanos din contra...a scris frumos si prietenos.
Am sa pun linkul blogului pe facebook,si am sa intreb pe cunoscutii mei vegani de acolo sa vad daca stiu sa dea un raspuns despre ce se intampla aici.

Vegan Girl spunea...

Econinja, scuze ca-ti raspund asa tarziu dar n-am mai avut timp deloc pentru blog. Efectiv am fost ocupata pana peste cap si sper sa imi reiau activitatea in blogosfera cat de repede pot.

Incerc sa-ti raspund la intrebari in ordinea formularii.

1. Nu am preparat dovleac in stil raw pana acum si de aceea nu stiu sa-ti raspund. Iti pot spune doar ca eu il tai felii si il coc in cuptor, pe o tava in care am pus hartie de copt. Este foarte gustos mai ales daca soiul este mai dulce.
Am luat si eu dovleac ca sa il fac placinta si ce mi-a ramas din el am pus razuit in pungulite la congelator. Data viitoare doar il calesc cu scortisoara si il folosesc ca umplutura la diverse...

2. Untul vegetal se gaseste in magazinele organice online. Eu am cumparat de cocos, arahide. Il poti prepara singurica acasa din diverse nuci. Totul e sa ai un blender puternic in care sa le mixezi pana rezulta o pasta fina. Pana la rezultat efectuezi operatia in repetate randuri ca sa nu arzi aparatul. Iti trebuie si o spatula ca sa iei pasta de pe peretii vasului, pasta de pe pereti fiind mai fina decat cea ramasa pe fundul vasului. De aceea trebuie sa amesteci totul bine, ca sa se uniformizeze
si sa nu se simta granule nemixate.Cand ai terminat cu pasta, o pui intr-o cutie cu capac la frigider. Chestia asta intarita se numeste unt vegetal. Uleiul de palmier nu se compara cu untul, chiar daca el se intareste si arata ca untura. Insa il poti folosi, daca vrei, la ciocolata. Dar sa nu pui prea mult pentru ca strici textura si seamana cu...cavitul ( tabletele pt copii din farmacie, daca il stii)si te ingretoseaza.

Multumesc de aprecieri si cuvintele dragute.Sper ca te-am putut ajuta.

Vegan Girl spunea...

Econinja, referitor la pudra de ceapa...vezi ca se gaseste in comert la unele marketuri sau la magazinele online. Daca nu gasesti, prepar-o singura ! Eu am preparat pudra ceapa deshidratata bine...ca am aparat de deshidratat. Ceea ce nu-mi place la el este ca are consumul cam mare, am vazut cum se invarteste contorul ca la nebuni.

Pudra de usturoi e buna, insa nu mi se pare potrivita la aceasta supa, ci doar la sosuri. E chestie de gusturi...supa nu trebuie sa semene cu sosul de paste sau pizza, intelegi ce vreau sa spun? altfel ar avea toate acelasi gust.

Vegan Girl spunea...

Dizidentul verde...esti dragut, sper ca am remediat cumva.

Lege si ordine spunea...

@Vegan Girl,

ti am cautat adresa de email dar nu am gasit-o ,deci:neaparat sa i mi trimiti un mesaj pe aceasta adresa:dreptateaverde@gmail.com,ca sa clarificam o intelegere gresita a unor lucruri de pe acest blog.
Fara suparare,cu pace si prietenie.Noi veganii trebuie sa fim uniti.

Ligia spunea...

Foarte delicioasa supa! Va invit sa vizionati un video cu prepararea acestei supe. Ca si ingredientele se pot folosi si ingredientele in stare cruda, rosii, ceapa sau ardei proaspeti. http://www.youtube.com/watch?v=yR5bsMibrmA

In legatura cu dovlecei cruzi, puteti face din ei spaghetti delicioase cu sos de rosii. Va ofer un video cu demonstrarea retetei pentru a va fi mai usor.

http://www.youtube.com/watch?v=7Uzp1Vtg698

Numai bine!

Trimiteți un comentariu