sâmbătă, septembrie 25

"Pilaf" de quinoa cu legume

 

Se prepara rapid daca avem quinoa gata inmuiata  (4-5 ore) si legumele taiate cubulete mici.

Trebuie doar sa le amestecam usor intr-o salatiera sau bol, adaugand putina sare, zeama de lamaie si patrunjel proaspat tocat.

                 IMG_8599

 

Ne trebuie cam o ceasca de quinoa pe care o lasam la inmuiat cateva ore, Dupa acest timp se scurge de apa si se clateste. O punem in bol si adaugam  legumele cubulete :1 ardei mic galben, 1 morcov, 3 rosii uscate, 1 lingura seminte de canepa, 1 lingura patrunjel , sare de mare.

Stropim cu zeama de lamaie si presaram patrunjel verde.

 

Simplu !

IMG_8598

16 comentarii:

Adry spunea...

Te admir ca poti manca quinoa cruda.Eu inca nu am reusit.Nici fiarta nu prea imi place...

Vegan Girl spunea...

:) Mersi...

Stii ce? nici mie nu prea imi place, de aceea o combin cu multe alte ingrediente, ca sa ii schimbe gustul.

Dar sa ne gandim ca-i sanatoasa si ca nu e musai s-o mancam prea des.

Fiarta merge...pe post de desert, un fel de budinca cu nuci si fructe.

Anonim spunea...

Quinoa asta are un pret de bataie de joc.Zicea Gabriel nutritionistul sa consumam quinoa ca are de toate si pretul e foarte mic,comparabil cu al altor cereale.Acum cand te duci la magazinele naturiste vezi 22 de lei pe o punguta de 500 grame.Asta nu-i decat jaf la drumul mare.Se profita de naivitatea clientului si de reclamele de doi bani.La pretul asta ,sa si-o mananci ei si fraierii pe care reusesc sa-i prosteasca.

Mimi Walter spunea...

Arata superb si te cred ca e si gustos acest pilaf, il voi incerca si eu, desi nici eu nu sunt o mare iubitoare de quinoa, dar are marele avantaj ca incolteste asa de repede si cum uit eu mereu sa pun la timp hrisca la incoltit.... Despre pret pot sa va spun ca si in Germania e scump, dar totusi costa in jur de 2€ punga de 500g, deci pretul din Romania este intr-adevar foarte exagerat!! Dar dupa parerea mea, quinoa se poate inlocui insa foarte bine cu hrisca.

Vegan Girl spunea...

Anonim, este scumpa asa cum spui...dar fraierii o consuma pentru ca isi permit si nu cred ca e vorba de naivitate. La urma urmei nu te obliga nimeni s-o cumperi.

Vegan Girl spunea...

Mimi, mersi.

Da, chiar incolteste destul de repede cand sta la inmuiat.

De pret ce sa zic, toate produsele organice sunt scumpe in Romania din pacate. Dar ce e de facut?

Anonim spunea...

Sa intri in greva.

Ina spunea...

Anonim, rautatea se trage de la prostie.

Anonim spunea...

Cum Catalina zice ca-i desteapta,dar da doar din gura,deoarece nu da solutii ci doar impunge si-i face pe altii rai,i-ti dau aici o solutie.Pune cateva seminte intr-un ghiveci si vezi daca germineaza.Apoi intereseaza-te unde este cultivata si cam in ce conditii.Apoi daca a germinat,incearca si afara prin primavara.Intereseaza-te sau imagineaza-ti in functie de caracteristicile plantei mature cam cat loc are nevoie,pe scurt ,densitatea plantelor la metru patrat.Deasemenea vezi ce boli si daunatori are.Cine stie,poate ai noroc sa o inmultesti.

Vegan Girl spunea...

Catalina nu zice ca-i desteapta...dar rautatatile tale ma fac sa cred ca-i muuuult mai desteapta decat crezi tu.

Ca fapt divers...e mult prea finuta ca sa impunga, crede-maaaa, o cunosc personal.

Chiar nu am nevoie de sfaturile tale, tine-le pentru tine ca-i mai bine. Vrei sa iti etalezi cunostintele la comentarii dar sunt egale cu zero atata vreme cat n-ai bun simt.

Shaheen spunea...

Feast of colours for the eyes.

Lege si ordine spunea...

E buna dar scumpa.

Vegan Girl spunea...

Mangocheeks, thx.
I like your blog... nice and interesting!

Vegan Girl spunea...

Dizidentul verde, ai dreptate !

Unknown spunea...

va recomand sa consumati quinoa in primul rand din punct de vedere al proprietatilor pe care acestea le detine iar in al doilea rand pentru faptul ca modul de preparare este f usor (asemeni orezului), eu mi-am cumparat la cantitatea de 500g de aici: http://ameplant.ro/produs.php?id=1680&denumire=Quinoa_ecologica_BIO_500g Recomand!

Anonim spunea...

1xbet korean 2021 - Is 1xbet Korean - The best online sportsbook
1xbet 1xbet korean 2021 The best online sportsbook that you can use หารายได้เสริม the website. Sports betting is the safest way to make a real money bet. kadangpintar

Trimiteți un comentariu